dinsdag 29 juli 2014

Koala Sanctuary en Brisbane


Er was maar 1 bezienswaardigheid op de lijst van Nena: Koala Sanctuary waar je met een koala op de foto mag (knuffelen is niet echt iets wat je doet met een koala, ze hebben heel scherpe klauwen om in de bomen te kunnen klimmen). Onderweg nog even de skyline van Surfers Paradise bewonderen, het is hier erg rustig met enkel gepensioneerden en jonge mensen met kinderen. In het hoogseizoen zal het wel anders zijn!



De koala-dierentuin heeft meer dan 100 koala’s. Ze zitten in aparte gebieden: de bejaarden, de kleuterklas, de vrijgezellen, de moeders. Zeer fotogeniek, dat zeker.

 
Na de eerste uitleg over de dieren (wist je dat de joey’s de poep van hun moeder eten om de bacterien in hun darmen te krijgen om de eucalyptusbladeren te verteren?) mag ze dan eindelijk haar koala vasthouden. Veel beroemdheden gingen har voor – in de eregallerij grote namen als de Paus, president Johnson (!), Pavarotti en een hele reeks beroemde Australiers.

En dan natuurlijk de andere inheemse diersoorten die je nergens anders in een dierentuin vindt: Tasmaanse Duivel (Taz!), en wat dacht je van een wombat? Heel bijzondere dieren, helaas allemaal bedreigd door ontbossing.





Ander hoogtepunt is de kinderboerderij. Hier knuffel je met kangoeroes en emoes! De dieren laten zich het allemaal welgevallen en lijken er niet echt last van te hebben. Vooral de vele Chinezen weten de meest potsierlijke foto’s te maken: een selfie met een kangoeroe-kop naast je?
 


Naar ons hotel is het nog een half uurtje. Het is in koloniale stijl gebouwd, met houten vloeren, een mooie veranda met uitzicht op de skyline van Brisbane. Dat was trouwens een ingeslapen, zelfs achterlijk deel van Australie tot 1989. Nu een leuke stad met, net als in Sydney, oude Victoriaanse gebouwen tussen moderne kantoorgebouwen. Lans de South Point trendy cafés en restaurants, en zelfs een strandje met echte life guards!

We slenteren door de stad, en doen de noodzakelijke souvenir-inkopen. Zeer populair is de kangoeroe-scrotum als portemonnee, brengt geluk en rijkdom volgens de aboriginals! Ook in Brisbane een fraaie (Storey) brug van dezelfde ingenieur als de Harbour Bridge.

Terug in het hotel stort Paul in en slaapt de klok rond, terwijl Jim zich probeert aan te passen aan de fanatieke sporters hier in Australie door op de veranda push-ups te gaan doen.

1 opmerking:

  1. Voor iedereen die wil reageren - blijkbaar had ik een optie over het hoofd gezien. Nu zouden jullie wel moeten kunnen reageren

    BeantwoordenVerwijderen